onsdag 1. april 2009

Vinterland


I dag så vi filmen vinterland i norsken, filmen ble vist på kino fra 19.januar 2007, hvor den var et av hovedinnslagene på Tromsø filmfestival. Filmen handler om hovedpersonene Renas. Renas har flyttet fra Kurdistan til Målselv i indre Troms. Han gifter seg med Fermesk som kommer fra Nord-Irak, uten noen gang å ha møtt hverandre. Etter et år kommer Fermesk til Norge, hvor hun viser seg og ikke være helt slik som Renas hadde sett på bildene. Fermesk flytter inn hos Rena, hvor stemningen er utrolig dårlig. De snakker knapt med hverandre og krangler støtt.

Filmen har en ganske alvorlig undertone, og setter lys på de store kulturforskjellene mellom Norge og Midt-Østen. Som hvordan vi tar til oss nye personer og hvor sosiale vi er, dette vises på flere forskjellige måter og som regel med humor. Noe som egentlig gjør filmen ganske morsom. Hovedpoenget med filmen er nok å sette lys på integrering og de forskjellige kulturene som lever og kommer til flerkulturelle Norge. Det virker også som om de vil vise mange av de utfordringene et par kan stå ovenfor, spesielt når de ikke bor i hjemmlandet sitt.

Jeg mener filmen er absolutt vært å se, ikke bare for underholdningen sin skyld. Men jeg mener den har en viss verdi når det gjelder kunnskap om det å komme til et nytt land OSV. 

Ingen kommentarer: