torsdag 30. oktober 2008

Operasjon dagsverk


I år går pengen vi samler inn, til ugifte jenter i Bangladesh. Prosjektet i år går ut på å lære unge jenter i Bangladesh om kjønnssykdommer, prevensjon samtidig som de skal få seg en utdanning innenfor et yrke. Dette prosjektet kalles for shonglap, prosjektet tilbyr en utdannelse til slik at unge jenter kan bidra til øke familiens inntekt.


I Bangladesh er mesteparten av befolkningen ekstremt fattige, så en ekstra inntekt har mye å si på familiens økonomi. Når prosjektet ble startet var det store skepsis blant familienes overhoder, nemlig mennene, for i Bangladesh er kvinnene undergravet mannens autoritet. De har ikke lov til å bevege seg utenfor hjemmet uten mannens tilatelse. Men etterhvert som de ble bedre innformert og skjønte at det var lønnsomt for hele familien fikk flere og flere jenter lov til å være med. Shonglap prosjektet tilbyr jenter en ettårig utdannelse innenfor et yrke samtidig som det informere om  hvordan forskjellige ting i samfunnetfungerer. Utdannelsen jentene får kan være f. eks det å bli skredder.


Personlig mener jeg at operasjon dagsverk er et fint bidrag til å hjelpe de som ikke har det liket bra som vi i Norge  har det. 


Bildet er hentet fra:http://www.od.no/noop/client/images/cache/444-OD%2520Operasjon%2520Dagsverk%252C%2520farger%2520580_560x203.jpg

3 kommentarer:

Olve Hagen Wold sa...

Trodde du var mot bistand:P

Anne Johnsrud sa...

Jeg synes det du skriver i bloggen din er fint. Det kan være lurt å kladde innleggene i word, slik at du slipper tastefillefeil.

Unknown sa...

Veldig bra innlegg med mye god fakta om OD-dagen. Fortsett det gode arbeidet!